Een walvis van een Update

Wetenschappers en niet-wetenschappers hebben zowel de aanzienlijke vooruitgang in ons begrip en waardering voor orka's gemaakt (orca).

Highlights

Many wonderful events have occurred in the past few years to enhance our understanding of killer whales. Hier zijn slechts enkele van de opmerkelijke activiteiten dat gebeurde in 2015:

baby Whales

2015 was een booming jaar om walvissen geboorten. Helemaal in december, nieuwe baby's werden verwelkomd in walvis pods. Voor de zuidelijke ingezetenen, 8 nieuwe baby orca stelden zich voor wat het totaal aantal Souther Resident walvissen 84. Bekijk de volledige lijst met nieuwkomers hier. Bovendien, Canada's nationale omroep CBC voorzien in een korte documentaire (vooruit tot minuut 32 in de video) over hun heropleving.

 

Voor de Noord-Residents, de bevolking blijft een gezonde groei laten zien en terwijl we wachten op de samenvatting van de 2015 geboorten, vanaf 2014 de noordelijke resident orka bevolking genummerd 290 individuen (groeigrafiek komt uit het onderzoeksrapport hieronder vermeld).

Northern Resident Killer Whale Population

 

Awesome Video

Chris Wilton's Youtube video van een kans waarneming van Noord-ingezetene orka wrijven hun buik op een strand direct voor hem en zijn vrienden was een virale hit met meer dan 1.2 miljoen keer bekeken en tellen.

Marine Detective, Jackie Hildering, schreef een geweldige blog post voor meer informatie over dit specifieke geval het identificeren van de walvissen en het uitleggen van deze unieke walvis gedrag te verklaren.

Verbeterde Websites en Samenwerkingen

Explore.org toegevoegde OrcaLab live camera feeds naar hun website. Het netwerk van onderwater microfoons, bekend als hydrofoons, deksel 50 vierkante kilometer (20 vierkante mijl) van de kern orca leefgebied op de British Columbia aan de westkust. Als een bonus feature bezoekers kunnen zich aanmelden voor tekst waarschuwingen (aan de linker kant als je naar beneden scrollt de explore.org pagina), die meldingen sturen wanneer de orka's actief zijn.

Bijgewerkt referentiematerialen

Onderzoekers en non-profit organisaties ontvangen uitgebreide nieuwe gidsen op te sporen, identificeren en te rapporteren over walvispopulaties. De volgende rapporten zijn online beschikbaar:

Citizen Reporting Network

In aanvulling op het fantastische werk van professioneel onderzoek, de B.C. Walvisachtige Sightings Network (BCCS) is een platform voor iedereen om informatie die ze hebben over walvissen te bieden ontwikkeld. In 2015 ze voegde een gratis mobiele app riep WhaleReport om het gemakkelijk te maken voor iedereen om te verzamelen en te rapporteren waarnemingen.

Het netwerk heeft meer dan 4,300 waarnemers over British Columbia, variërend van walvissen spotten exploitanten, vuurtorenwachters, onderzoekers, of zelfs recreatieve watersporters het verzamelen van gegevens over het vóórkomen van walvissen, dolfijnen en bruinvissen in BC wateren. Het hele jaar door de BCCSN presenteert duizenden Britse Colombianen op scholen, buurtgroepen, beroepsverenigingen en festivals.

Wilt u nog meer weten over orka's te leren?

Check out the resources we have gathered on our reference page: The Magnificent Orca.

Wil je orka's te zien van dichtbij in het wild?

Een van de meest rustige, niet-intrusieve manieren te zoeken naar walvissen is op een kajakken reis op het grondgebied van de orka!

Controle uit alle grote beschikbare opties om een ​​join Wildcoast Orca Camp trip for your next outdoor adventure in the wilderness.

 

If you enjoyed this post and are thinking about joining a Wildcoast trip in the future, subscribe to our newsletter for exclusive access to special deals!

Meer berichten

Vragen? Vraag Val!

E-mail *

Vragen *

* Verplicht

WP-Achtergronden Lite door InoPlugs Web Design en Juwelier Schönmann 1010 Wenen