Humpback Whales Breaching Video Goes Viral

En utrolig opplevelse skjedde for våre gjester og guider sist sesong,,en,Under vår sent august Discovery Islands Expedition,,en,gjester hadde fått nyte de vanlige funksjonene i denne turen,,en,fantastisk natur,,en,fantastisk camping,,en,store måltider i ørkenen og bare å komme bort fra alt,,en,Men dette var å slå ut til å være noe vanlig tur og lite,,en,Befolkningen i knølhval har sett en utrolig utvinning av nyere,,en,Det er nå anslått til å være i overkant av,,en,knølhval i nordøst Stillehavet alene,,en,I september,,en,National Oceanic and Atmospheric Administration,,en,NOAA,,en,tok ni av,,en,populasjoner av Knølhvalen av listen over beskyttede art,,en,Siste Strange,,en,Hvordan booking tidlig forbedrer din kajakk ferie Planlegger du en kajakk ferie skal være moro ikke stress,,en,Fly kostnader Tenker siste øyeblikk,,en. Under vår slutten av august,,en,Men dette var å slå ut til å være noe vanlig tur og lite visste alle vite at høydepunktet vil være synet av knølhval brudd bare noen meter fra sine kajakker,,en,Kajakk tur overgår alle forventninger,,en,Den kajakk ekspedisjon var å slå ut til å bli minneverdig som på den andre dagen hadde konsernet en spennende at de forventet å være høydepunktet på turen,,en,En pod,,en,delfiner dukket opp og fortsatte å mate,,en,sprang ved siden av kajakker,,en,og svømme under dem,,en,Delfiner er vanlig i området,,en,som er sel,,en,og selv oter hvem i de siste årene har begynt å gjøre et comeback i tillegg,,en,Som gruppen møtte flere mennesker enn vanlig på noen av camping de presset på videre nordover mot Penn Øyene,,en Discovery Islands Expedition, guests had been enjoying the usual features of this trip, amazing scenery, fantastic camping, great meals in the wilderness and just getting away from it all. But this was turning out to be no ordinary trip and little did everyone know that the highlight would be the sight of humpback whales breaching just meters from their kayaks.

Kayaking Trip Exceeds All Expectations

The kayaking expedition was turning out to be a memorable one as on the second day the group had a thrill that they expected to be the highlight of the trip. A pod of 30 dolphins appeared and proceeded to feed, leap beside the kayaks, and swim beneath them.

Dolphins are common in the area, as are seals, sjøløver, and even otters who in the last few years have begun to make a comeback as well.

As the group encountered more people than usual at some of the campsites they pushed on further north towards the Penn Islands. Det er så mange spektakulære øyene i Discovery Islands kjeden,,en,hver og en har noe verdt å utforske,,en,En indikasjon på knølhval,,en,På den tredje dagen gruppen var padling til deres neste leiren da de møtte en gruppe av båtfolk som har sett på en humpback sykepleie hennes avkom,,en,Da man fra en sikker avstand,,en,alle turer holde,,en,trygge hvalsafari retningslinjer,,en,alle så på mens hvalene fløt nær overflaten og deretter dove,,en,Med synet av sin praktfulle halen Flukes forsvinne i vannet,,en,alle forventet at de var lite sannsynlig å se dem igjen,,en,Hva skjedde var en utrolig opplevelse,,en,Gruppen forberedt på å flytte på og hva som skjedde etterpå var noe alle vil aldri glemme,,en,Hvalene dukket opp igjen, og overrasket alle ved å bryte,,en,Heather Lawrence,,en, each one holds something worth exploring.

An Indication of Humpback Whales

On the third day the group were paddling to their next campsite when they encountered a group of boaters viewing a humpback nursing her offspring. Watching from a safe distance (all trips abide by the safe whale watching guidelines), everyone watched as the whales floated near the surface and then dove down. With the sight of their magnificent tail flukes disappearing into the water, everyone expected they were unlikely to see them again.

What Happened Next Was An Amazing Experience

The group prepared to move on and what happened next was something everyone will never forget. The whales reappeared and surprised everyone by breaching.

Heather Lawrence, en av gjestene på turen,,en,hadde hennes videokamera og bruke en telelinse begynte å filme opplevelsen,,en,Det var litt av et syn å se knølhval brudd flere ganger i det fjerne og deretter forsvinner igjen,,en,Akkurat da alle trodde dyrelivet erfaring ikke kunne få noe bedre,,en,knølhval dukket opp foran kajakkene bare om,,en,meter for en endelig brudd,,en,Heather fortsatt hadde hennes kamera rulle og sa etterpå under hennes intervju med CBC News,,en,Det var virkelig spennende,,en,Hun er stor og det er alt som du ser,,en,Hun tar opp hele visningen,,en,Det er ikke mye som skjer i tankene dine,,en,Du bare tenker,,en,'Hellige ku,,en,Jeg kan ikke tro at jeg ser denne”,,en, had her video camera and using a telephoto lens began filming the experience. It was quite a sight to see the humpback whales breaching several times in the distance and then disappearing once again.

Just when everyone thought the wildlife experience couldn’t get any better, the humpback whales appeared in front of the kayaks only about 10 metres away for a final breach.

Heather still had her camera rolling and said afterwards during her interview with CBC News, “It was really exhilarating. She’s huge and that’s all that you’re seeing. She takes up the whole view …There’s not a lot going on in your mind. You’re just thinking, ‘Holy cow, I can’t believe I’m seeing this’”

Some of the nearby boaters also caught it all on camera. After ensuring the whales had finally moved on, our guides paddled over to the boaters and asked if they would share the footage. They graciously said yes, and when back at the shop, the footage was compiled to share with the group.

Humpback Whales Breaching Video Goes Viral

Expecting the video to be just a great memory of an amazing trip one of the guides (Damon, who is also one of the owners of Wildcoast) posted the Humpback Whales Breaching video on Youtube and then couldn’t believe the incredible amount of interest. The phone started ringing off the hook with news outlets wanting to use the footage in the nightly news and hear more about the incredible wildlife experience.

Reaching out to everyone involved in making the video, the experience was retold to several news outlets by Heather and others. On last count, the video was viewed over 800,000 times.

For Wildcoast Adventures, our greatest thrill is that this incredible experience was enjoyed not only by our guests but by so many others worldwide. Here are just a few of the outlets that covered the story.

News Coverage

CBC News
CTV News
Huffington Post
Travel & Leisure
The Weather Network
Fox News
CBS News
ABC News
Global News
Vancouver Sun
Campbell River Mirror

While this encounter with Humpback Whales was a rare one, there is an incredible resurgence of these mammals in the area we operate in. Read more about humpback whales in our blog post, The Tale of the Humpback Whale.

More Info About The Discovery Islands Kayaking Trip

If this sounds like an amazing adventure you’d like to explore, check out all the details: Discovery Islands Expedition. This trip starts on Quadra Island (our home base) and explores islands throughout the Discovery Islands chain.

Flere innlegg

Spørsmål? Spør Val!

E-post *

Spørsmål *

* Påkrevd

WP-bakgrunner Lite av InoPlugs Web Design og Gullsmed Schönmann 1010 Wien